Portretten door de dag heen

Het vroege ochtendlicht is anders als het late avondlicht, de uitdrukking op de gezichten van mensen verandert met de dag mee. Van wakkerwordtportretten tot romantischkaarslichtportretten tot slaapportretten en alles wat er tussenin zit. Er wordt 10 lessen gewerkt met fotomateriaal, en 5 lessen met model.

Tekenen en schilderen voor volwassenen

Portret tekenen en schilderen bij de VAK is voor volwassenen (18+). Voor gevorderde beginners tot ervaren gevorderden.

Wat leer je tijdens de cursus portret tekenen en schilderen?

In de lessen leer je de expressie bij een portret te herkennen. Het verschil tussen een slaperige blik, een bezige blik, een geamuseerde blik, een hetisallaat blik. De aanzet van plooien, de stand van de wenkbrauwen of mondhoeken worden hierbij gebruikt.
Je leert te schetsen en daarna de opbouw te maken van het werkstuk, je leert verschillende teken- en schildermaterialen te gebruiken.
Daarbij is het ontwikkelen van een eigen stijl en visie belangrijk.

Wat zijn de lesvormen?

Tekenen en schilderen in een groep van maximaal 12 cursisten. Er wordt gewerkt met opdrachten, de begeleiding is individueel, werkbespreking is klassikaal.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor de cursus portret tekenen en schilderen?

Al het teken- en schildermateriaal is aanwezig. Je hoeft dus niets zelf mee te nemen.

Schijf je in!

Schijf je in via de inschijfbutton bovenaan de pagina.

Proefles aanvragen is mogelijk als de cursus nog niet het maximum heeft bereikt. Neem daarvoor contact op via info@vak-delft.nl .Eigen website van docent