Schilderen naar levend model

In deze schildercursus op de maandagmiddag werk je afwisselend in een korte serie lessen portretschilderen en een korte serie lessen modelschilderen. De lessen portret- en modelschilderen van Jan Wisse zijn altijd met levend model.

Jan Wisse: “Leren portretteren is afleren om te schilderen wat je denkt en te schilderen wat je ziet.”

Portret- en modelschilderen voor volwassenen

Zowel beginners als gevorderden kunnen in deze cursus grote stappen maken in het schilderen en tekenen van een portret of een model. Ieder werkt op zijn of haar eigen niveau. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om te doen, de rest volgt vanzelf uit de aanwijzingen van docent. Daarmee zal je steeds worden aangemoedigd tot het vergroten van je kwaliteiten.

Wat leer je tijdens portret- en modelschilderen?

Je leert de hele menselijke figuur te tekenen en te schilderen en het gezicht als portret weer te geven. Stapsgewijs ontwikkel je je vaardigheid tot je een gelijkend portret kunt maken.

Je begint met de juiste verhoudingen te leren tekenen en vervolgens schilderend schetsen. Vervolgens leer je de ruimtelijke verbeelding en de gelijkenis onder de knie te krijgen. Door de verschillende opdrachten die je krijgt, zoals focus op vorm, kleur of stijl, verbeter je je schildertechniek. Je ontdekt gaandeweg je eigen stijl van schilderen en je wordt daarin aangemoedigd.

Wat zijn de lesvormen?

De cursus wordt gegeven voor en groep van maximaal 12 cursisten, maar de persoonlijke begeleiding staat voorop.
Meestal wordt er 3 middagen achtereen aan één schilderij gewerkt, maar er zijn ook korte sessies van één middag. De sessies worden ingeleid met een korte introductie voor de hele groep. Daarna wordt iedereen individueel begeleid. Elke middag wordt gezamenlijk afgesloten met een bespreking van de werkstukken door de docent in samenspraak met de cursisten.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor portret- en modelschilderen?

Je hoeft niet met spullen te sjouwen, want de cursus is inclusief gebruik van alle materialen en gereedschappen. Ook is er opbergruimte voor je werkstukken. De schilderstudio waarin we werken met de groep is professioneel geoutilleerd.

De cursusprijs is € 711,00 voor 36 lessen van 2,5 uur.
Modelkosten (á contant) van € 95,00 zijn niet in de cursusprijs inbegrepen; € 80,- daarvan wordt á contant in de eerste les afgerekend.

Interesse?

Heb je interesse in deze curus? Stuur ons een e-mail. Bij voldoende interesse overleggen wij met de docent wanneer een nieuwe cursus kan starten.Facebook
LinkedIn
Eigen website van docent