Les in landschap schilderen: elke keer een mooi (voor-)uitzicht!

In deze schildercursus leer je schilderen met het natuurlandschap en het stedelijk landschap als inspiratiebron. Om een landschap te schilderen is het in de eerste plaats van belang om leren hoe een goed schilderij in elkaar zit. Met die kennis zet je al snel een fijn landschap op papier of doek.

De cursus wordt gegeven in drie blokken van 12 lessen van 2,5 uur op de dinsdagmiddag. Vanwege de individuele begeleiding maakt het niet uit of je eerdere blokken hebt gevolgd. In overleg met de docent kan je ook kiezen voor een jaarcursus van 36 lessen. Instappen kan op elk moment in overleg met de docent.

Landschap schilderen past bij iedereen

Landschap schilderen is een cursus voor volwassenen; beginners zowel als gevorderden.

Wat leer je tijdens Landschap schilderen?

Diverse landschapsstijlen komen aan bod, zoals een abstracte en een impressionistische benadering. Een sclala aan verschillende landschappen passeert de revue: natuurlandschap (bos, bergen, water, zee), stadslandschap (oude stad, nieuwe stad) en industrieel landschap.

De cursus is voor een belangrijk deel gericht op compositie, licht-donker, stijl en techniek. Daarmee leer je de complexe opbouw van een landschap op een eenvoudige wijze weer te geven. We schilderen binnenshuis in een professioneel geoutilleerde ruimte van De VAK. (Buiten schilderen wordt als workshop gegeven in de zomer op nader te bepalen data.)

Wat zijn de lesvormen?

Landschap schilderen wordt gegeven als groepscursus. Het is een gemengde groep met Landschapsschilders en Schilders van uiteenlopende onderwerpen. De begeleiding is individueel. De groepsgrootte is maximaal 15.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Landschap schilderen?

Alle algemene schildersmaterialen en -gereedschappen zijn aanwezig plus opbergruimte voor je werkstukken. De cursusprijs is inclusief gebruik van de materialen en gereedschappen. De schilderstudio waar we in werken met de groep is professioneel geoutilleerd.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Inschrijven kan per blok van 12 lessen -er zijn 3 blokken per seizoen. Later instromen kan in overleg met de docent.


Facebook
LinkedIn
Eigen website van docent