Ontdek de kunst van onze zuiderburen in 6 lessen!

Een reis door de kunstgeschiedenis aan de hand van voorbeelden uit België. Van de Romeinen in Tongeren, grootse kerken in Doornik, Brussel en Antwerpen, het doopvont van Hoei, schilders als Van Eyck, Memling, Brueghel, Rubens en Jordaens, de beelden van Quellinus en Vantongeloo, de surrealisten Magritte en Delvaux, expressionisten als Spilliaert en Ensor en natuurlijk ook Panamarenko!

Kunst en cultuur van België voor volwassenen

Deze cursus is voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden.

Wat leer je tijdens de cursus Kunst en cultuur van België?

In deze cursus leer je, naast de specifieke inhoud, kijken en verbanden zien tussen het verleden en het heden, tussen culturen, tussen verschillende kunststromingen en kunstdisciplines. Samen kijken, luisteren en interpreteren om met plezier nieuwe kennis op te doen!

Deze cursus vormt een onderdeel van de cursussen kunstgeschiedenis op maandag en donderdag. Zie voor de andere onderdelen van deze cursus de pagina van de betreffende cursus.

Wat zijn de lesvormen?

Groepsles. De cursus bestaat uit vijf lessen en een excursie.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Kunst en cultuur van België?

Voor deze cursus hoef je niks mee te brengen.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Deze cursus wordt gegeven op drie verschillende momenten: maandagavond, donderdagmiddag en donderdagavond. Hij vormt een onderdeel van de cursussen kunstgeschiedenis maandag en donderdag. Zie voor de andere onderdelen de pagina van de betreffende cursus.