‘Doordat ik meer weet over de achtergrond van kunstwerken kan ik er meer van genieten!’
Altijd al meer willen weten over de achtergronden van schilderijen, beelden of architectuur? Mensen geven al duizenden jaren vorm aan de wereld en dat laat natuurlijk zijn sporen na. 

Kunst & cultuurgeschiedenis van Japan. 
Japan spreekt tot ieders verbeelding: prenten van de Fuji, samoerai’s, geisha’s in kimono’s, tempels met beelden en wierrook, kamerschermen, de theeceremonie met alles wat daarbij hoort. De geschiedenis van het land en zijn cultuur en de karakteristieke eigenschappen van de kunsten vormen het onderwerp van dit blok. Een cultuur die ver van ons af staat en tegelijkertijd fascineert.

Tijdens deze cursus -waarbij vragen stellen altijd kan!- ontdek je waarom iets eruit ziet zoals het eruit ziet, en wie wat wanneer gemaakt heeft. Je leert beter kijken naar kunstwerken en gebouwen en door de bagage die je meeneemt, beleef je er meer plezier aan.

Cursusdata
Deze cursus wordt gegeven op twee verschillende momenten: dinsdagochtend en dinsdagmiddag.
Hij bestaat uit vijf lessen en een excursie. De kosten van deze cursus zijn € 100,- Je kunt inschrijven door rechtsboven op deze pagina het dagdeel van je keuze te selecteren en daarna op de button Inschrijven te klikken.

Korting
Het is ook mogelijk om in één keer te kiezen voor een serie van 5 cursussen. Je ontvangt dan 10% korting en betaalt € 450,- in plaats van € 500,-. Kunst & cultuurgeschiendenis van Japan maakt deel uit van de series op maandagavond, donderdagmiddag en donderdagavond. Wil je inschrijven voor een hele serie, klik dan op één van de onderstaande links. 

Serie maandagavond
Serie dinsdagochtend en -middag
Serie donderdagmiddag en -avond