Teken een verhaal, maak het decor en film jouw animatie

In deze kindercursus van drie keer 10 lessen werk je met drie technieken. Je begint met het maken van tekeningen waarin je een verhaal verzint. Dan maak je van papier-maché bomen, fantasie dieren, huizen glijbaan voor jouw verhaal. In de laatste tien lessen maak je foto’s voor een animatie film.

Knutselcursus animatie maken voor 6 tot 10 jarigen

Deze cursus is voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Wat leer je tijdens de kindercursus animatie?

In deze basiscursus krijgen kinderen verschillende technieken aangeboden. Ze onderzoeken het materiaal en verzinnen zelf wat ze er mee kunnen doen. Het creatieve proces staat centraal, maar tijdens het werken komen begrippen aan de orde als: een goed verhaal bedenken, tekenen, een stevig decor bouwen met papier-maché, figuren maken van speciale klei compositie in de foto’s voor de animatie.

In het eerste blok “Tekenen” bedenk je een verhaal voor je tekening. In het verhaal komen mens-en dierfiguren voor. Je leert stap-voor-stap beter tekenen. Je verzint ook een omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, dat is bijvoorbeeld een bos of een hut waarin jouw dieren wonen.

In het tweede blok “Ruimtelijk werken” werk je met hout, papier-maché en kippengaas. Daar kan je dingen mee maken die je kan gebruiken voor jouw verhaal. Je kan een boomhut maken, een bos of een racebaan. Deze werkstukken gaan we ook beschilderen. We schilderen ook een decor voor jouw animatie.

In het derde blok “Animatie” film je een animatie. Je werkt met speciale klei die zacht blijft en waarmee je kleine bewegingen kunt maken. Je leert hier speciale truckjes die bij animatie films gebruikt worden. Je maakt de film door heel veel foto’s te maken van de bewegende figuren.

Wat zijn de lesvormen?

Aan het begin van iedere les krijg je een korte opdracht waarin de techniek wordt geoefend door alle kinderen van de groep. Daarna ga je zelf iets maken. Kinderen zijn vrij om toe te werken naar de animatie, maar mogen ook zelfstandige werken maken. Je verzint dan in de les wat je wilt maken, met de docent bespreek je hoe je dat het beste kunt maken.

Kindercursus op maandag

Je hoeft niets mee te nemen, alle materialen zijn aanwezig.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

De inschrijving gaat per blok van 10 lessen. Als je alle drie de blokken deel wil nemen, dan schrijf je je drie keer in. Om zeker te zijn van een plekje is tijdig aanmelden gewenst.

Informatie over de tijden en startdata vind je bij de button inschrijven. Hier kan je een startdatum selecteren.Facebook
Eigen website van docent