Architectuur en vormgeving 1890 1940 in zes lessen

Of je het nu kent als Jugendstil of als art nouveau, aan het einde van de 19e eeuw veranderd er in heel Europa veel op het gebied van vormgeving en architectuur. Overal waren er kunstenaars aan het werk die een nieuw gezicht wilden geven aan de vernieuwde wereld. Geen oude stijlen hergebruiken, maar nieuwe vormen ontdekken, de mogelijkheden van de industriële revolutie benutten. Ook in Nederland krijgt dit, onder de naam Nieuwe kunst voet aan de grond. Na de Eerste Wereldoorlog ontwikkelde zich de geometrisch richting tot Art deco. Huizen, kleding, schepen, posters – de stijl beperkt zich niet tot een gebied. Heldere kleuren en heldere vormen, elementen uit andere culturen worden tot een nieuw en bruisend geheel.

Jugenstil en Art deco voor volwassenen

De cursus is geschikt voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden.

Wat leer je tijdens de cursus Jugendstil en Art deco?

In deze cursus leer je, naast de specifieke inhoud, kijken en verbanden zien tussen het verleden en het heden, tussen culturen, tussen verschillende kunststromingen en kunstdisciplines. Samen kijken, luisteren en interpreteren om met plezier nieuwe kennis op te doen!

Deze cursus vormt een onderdeel van de cursussen Kunstgeschiedenis dinsdagochtend en Kunstgeschiedenis dinsdagmiddag. Zie voor de andere onderdelen de pagina van de betreffende cursus.

Wat zijn de lesvormen?

Groepsles. De cursus bestaat uit vijf lessen en een excursie.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Jugendstil en Art deco?

Voor deze cursus heb je niets nodig.

Schijf je in!

Schijf je in via de inschijfbutton bovenaan de pagina.

Deze cursus wordt gegeven op twee verschillende momenten: dinsdagochtend en dinsdagmiddag.
Hij vormt een onderdeel van de cursussen kunstgeschiedenis dinsdagochtend en kunstgeschiedenis dinsdagmiddag. Zie voor de andere onderdelen de pagina van de betreffende cursus.