5500 jaar geschiedenis van glas in zes lessen

Glas – een bijzonder en fascinerend materiaal dat vloeibaar moet zijn voor het vormen, maar vervolgens zeer hard wordt. Een eeuwenoud materiaal met een moderne uitstraling. Het bied talloze mogelijkheden en is vervormbaar tot vrijwel iedere vorm. Men maakt er gebruiksvoorwerpen van en kunstzinnige vrije vormen, het kan kleur geven aan licht. Het kan helder zijn, doorzichtig, veelkleurig of juist mat. In deze cursus krijt u een historisch overzicht van de toepassingen.

Geschiedenis van glas voor volwassenen

Volwassenen, zowel beginners als gevorderden

Wat leer je tijdens de cursus Geschiedenis van glas?

In deze cursus leer je, naast de specifieke inhoud, kijken en verbanden zien tussen het verleden en het heden, tussen culturen, tussen verschillende kunststromingen en kunstdisciplines. Samen kijken, luisteren en interpreteren om met plezier nieuwe kennis op te doen!

Deze cursus vormt een onderdeel van de cursussen kunstgeschiedenis dinsdagochtend en kunstgeschiedenis dinsdagmiddag. Zie voor de andere onderdelen de pagina van de betreffende cursus.

Wat zijn de lesvormen?

Groepsles. De cursus bestaat uit vijf lessen en een excursie.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor de cursus?

Er is geen materiaal vereist.

Schijf je in!

Schijf je in via de inschijfbutton bovenaan de pagina.

Deze cursus wordt gegeven op twee verschillende momenten: dinsdagochtend en dinsdagmiddag.
Hij vormt een onderdeel van de cursussen kunstgeschiedenis dinsdagochtend en kunstgeschiedenis dinsdagmiddag. Zie voor de andere onderdelen de pagina van de betreffende cursus.