Wil je prachtige kleurschakeringen leren maken? 

In deze schildercursussen van 3x10 lessen leer je hoe je met olieverf kunt schilderen. Olieverf is heel smeuïg en blijft lang zacht. Je kan er mooie zachte overgangen mee maken. En ook laag over laag glaceren met transparante verf. Je leert prachtige kleurschakeringen maken met de basiskleuren van olieverf.

Fijnschilderen met olieverf voor volwassenen

Iedereen kan leren schilderen, gelukkig doet de leeftijd er niet toe. Sommige deelnemers hebben al ervaring met acrylschilderen en laten zich verrassen door het gemak en de soepelheid van olieverf. Het werkt heel ontspannend om met olieverf een schilderij te maken. Er zijn verschillende opdrachten op papier om je technische kennis en ervaring verder te ontwikkelen. De cursus is voor zowel beginners als voor gevorderden.

Wat leer je tijdens de cursus fijnschilderen met olieverf schilderen?

Een typische werking van olieverf zijn de zachte overgangen. Ook kan je lang blijven werken in de verf, door de verf er weer af te halen of uit te vegen. Het laag over laag aanbrengen van de verf (glaceren) doe je met transparante verf over droge lagen. Bij het nat-in-nat schilderen werk je door in de natte verf. Met deze technieken kan je leren werken. Meestal wordt gewerkt aan de hand van foto’s van een stilleven of ander onderwerp. Je bent vrij in je keuze. Je leert het onderwerp te analyseren op compositie, vorm, licht, kleur en verhoudingen. Als de eerste schets erop staat maken we een kleuren palet, waarbij verschillende toonwaarden op het pallet komen te liggen. Er zijn ook losse oefenbladen voor het maken van een kleurenpalet, leren tekenen en gelaagd schilderen met olieverf.

In deze schildercursussen van 3x10 lessen leer je hoe je met olieverf kunt werken. Per blok is er een thema waar je aan mee mag werken.

Blok I gaat over een hedendaagse reconstructie van een detail van een schilderij uit de Gouden Eeuw 

Blok II heeft als thema stilleven  

Blok III heeft als thema het portret

Wat zijn de lesvormen?

De lessen bestaan uit drie blokken van tien lessen. Per blok is er een thema. De thema’s kunnen tegelijk plaats vinden, maar je bent vrij om zelf te kiezen of je aan een opdracht mee doet. Je werkt individueel aan je eigen schilderij. We werken op een vast formaat van 30 x 40.

Nb. Het werken met olieverf kan allergische reacties geven en een bepaalde geur. We werken daarom niet met terpentine, maar met gamsol. Ook werken we in een goed geventileerde ruimte.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor de fijnschilder cursus olieverf?

Alles is in principe aanwezig, maar een set eigen penselen wordt aanbevolen. Advies wordt in de eerste les gegeven.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

De inschrijving gaat per 10 lessen. Als je alle drie de blokken deel wil nemen, dan schrijf je je drie keer in. Dit kan een paar weken voorafgaand aan de startdatum van het blok. Om zeker te zijn van een plekje is tijdig aanmelden gewenst.

Informatie over de tijden en startdata vind je bij de button inschrijven. Hier kan je een startdatum selecteren.

Facebook
Eigen website van docent