Edelsmeden een mooi ambacht voor iedereen

Maak kennis met de vele facetten van het ambacht van de goudsmid. Zagen, vijlen, solderen en polijsten zijn vaktermen die in praktijk worden gebracht tijdens de cursus. We werken met edele- en onedele metalen, maar ook edelstenen kunnen toegevoegd worden aan de eigen creatie.

Edelsmeden vanaf 16 t/m 99 jaar

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Zowel Nederlands- als Engelstalig. Instromen kan het hele cursus jaar door.

Wat leer je tijdens de cursus Edelsmeden?

Doormiddel van het ambacht van de goudsmid maak je je eigen sieraden. Als startende cursist leer je de basistechnieken van het edelsmeden; zagen, vijlen, solderen en polijsten. Na de opgedane kennis over de basistechnieken, is er ruimte om eigen ontwerpen te bedenken en daadwerkelijk te maken.

De gevorderde cursist werkt vaak met een thema uit de kunst of architectuur. Ook kunnen versieringstechnieken zoals stenen zetten, filigrain, gieten en granuleren een uitgangspunt zijn voor het te maken van een sieraad of object. Het leren ontwerpen van een sieraad behoort tevens tot de lessen Edelsmeden.

Edelsmeden (24 lessen) wordt gegeven door: 

Janneke De Bruijn: ‘Sieraden smeden in je eigen ontwerpstijl’

Na mijn afstuderen als goudsmid heb ik mijn Associate degree in Arts & Crafts behaald op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sindsdien werk ik met veel plezier als edelsmid & ontwerper aan mijn eigen collectie Opus Ada. Ik vind het leuk als een sieraad je nieuwsgierig maakt: hoe is het gemaakt, hoe zit het in elkaar en natuurlijk dat je denkt: mooi! Graag deel ik mijn enthousiasme en kennis voor dit ambachtelijke vak tijdens de lessen.
Bij de cursus Edelsmeden leer je verschillende technieken en wordt je creativiteit geprikkeld. Door het onderzoeken van deze technieken, maar ook door vormen, interesses, boeken, de natuur etc krijg je ideeën. Deze ideeën smeed je eigenhandig naar een uniek sieraad in jouw stijl.

Wat zijn de lesvormen?

De lessen worden in groepsverband gegeven maar iedere cursist werkt aan zijn of haar eigen project en wordt daar individueel in begeleid. Zowel voor starters als gevorderden. NE/EN

Wat is het verschil met de jaarcursus Edelsmeden?

De werkwijze van deze cursussen is hetzelfde. De startend cursist leert de basistechnieken en de gevorderde cursist werkt op eigen tempo aan zijn of haar projecten.

Het verschil zit in het aantal lessen, de volledige jaarcursus heeft 36 lessen en deze cursus heeft 24 lessen waardoor de prijs ook lager is.

Wat moet je aanschaffen of meenemen naar de cursus Edelsmeden? 

Het starters pakket bestaat uit een aantal materialen en benodigdheden voor de eerste serie opdrachten.
Kosten: €65 te betalen a contant bij de eerste les.

Daarnaast wordt aangeraden om een schetsboek en een werkschort mee te nemen.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.


Instagram