Bewegende poppen filmen

In deze kindercursus van 3x10 lessen werk je met drie technieken. Je krijgt de basistechnieken van het werken met klei. In de volgende tien lessen maak je vreemde wezens of voorwerpen (auto’s, vliegtuigen, poppen) van papier-maché. In de laatste tien lessen maak je soortgelijke figuren van speciale zacht blijvende klei en leer je speciale effecten voor het maken van een spannende animatie.

Kindercursus ruimtelijk werken voor kinderen van 6 t/m 10 jaar

Deze kindercursus is geschikt voor kinderen van 6 t/m 10 jaar die graag creatief aan de slag gaan. Ben je 5 jaar dan kan je ook al deelnemen aan deze cursus.

Wat leer je tijdens de kindercursus ruimtelijk werken?

In deze basiscursus krijgen kinderen verschillende technieken aangeboden op het gebied van ruimtelijk werken. Je onderzoekt het materiaal en ontdekt wat je er mee kan maken. Het creatieve proces staat centraal. Tijdens het werken worden begrippen benoemd als vorm en restvorm, compositie, kleurgebruik en fantasie. Ook worden technische tips gegeven hoe je iets kunt verbeelden.

In het eerste blok "Ruimtelijk werken” leer je hoe je met rolletjes of plakken klei beelden kunt maken. Klei kan ook bewerkt worden met spatels of druktechnieken. Je ontdekt wat je zelf kan maken met deze technieken. Met de kunstdocent zoek je een onderwerp of vorm. We bekijken iedere les samen voorbeelden van kunstwerken van bekende kunstenaars.

In het tweede blok “Werken met papier-maché” maak je figuren van papier en lijm. Van kippengaas, ijzerdraad of hout vorm je de binnenkant van een beeld. Daaromheen breng je lagen papier-maché aan. Je bedenkt samen met de kunstdocent een beeld wat je wilt maken. Omdat je laag na laag het opbouwt is het ook een verrassing wat het uiteindelijk wordt.

In het derde blok “fotograferen en filmen” maak je fantasiefiguren van speciale stop-motion klei. Met deze klei kan je de figuren laten lopen en onderdelen kun je laten bewegen. Je leert hoe je speciale effecten kunt bereiken bij animatie. Voor het maken van animatie oefen je in het maken van beeldvullende foto’s. Daarbij let je op lichtinval, compositie en achtergrond. Door steeds een foto na iedere beweging te maken en het versnelt af te spelen maak je een film. Je leert een verhaal bedenken met een begin, een gebeurtenis en een einde.

Wat zijn de lesvormen?

In deze les zijn er opdrachten waarmee kinderen een nieuwe techniek of materiaal ontdekken. Daarna gaan ze individueel aan de slag met het materiaal. Het ontdekken van het materiaal staat centraal.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor de kindercursus ruimtelijk werken?

Alle materialen zijn aanwezig.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

De inschrijving gaat per 10 lessen. Als je alle drie de blokken deel wil nemen, dan schrijf je je drie keer in. Om zeker te zijn van een plekje is tijdig aanmelden gewenst.

Informatie over de tijden en startdata vind je bij de button inschrijven. Hier kan je een startdatum selecteren.


Facebook
Eigen website van docent