Kan je van een tekening ook een 3D beeld maken?

In deze kindercursus van drie keer 10 lessen werk je met verschillende technieken. In het eerste blok leer je stap-voor-stap tekenen. In het tweede blok gaan we ruimtelijk werken. We maken figuren van gips, hout, gaas, afvalmateriaal en papier-maché. In het laatste blok gaan we schilderen, waarvoor we verschillende verfsoorten en technieken gaan gebruiken.

Creatieve kindercursus voor kinderen van 6 t/m 10 jaar

In deze cursus voor beginners en gevorderden krijgen kinderen verschillende technieken aangeboden. 

Wat leer je tijdens de kindercursus?

Je onderzoekt het materiaal of de bijzondere techniek aan de hand van een korte opdracht rond een thema. Daarna verzin je zelf wat ze er mee kunnen doen. Het creatieve proces staat centraal. Tijdens het werken worden begrippen uitgelegd als kleur, compositie en fantasie. Ook worden technische tips gegeven hoe je iets kunt verbeelden.

In het eerste blok leer je beter tekenen met de stap-voor-stap methode. Je kunt voorbeelden van dieren, auto’s en vreemde wezens natekenen. Je tekening krijgt meer diepte door het aanbrengen van schaduw met arceer technieken. Er bestaan verschillende soorten potloden, krijtjes, houtskool en conté. Daar krijg je aan het begin van ieder les een korte opdracht mee om te ontdekken wat je ermee kan. De kinderen die voor de 2e keer deel nemen  hebben al een idee wat ze willen maken en krijgen tips voor detaillering. Ze hebben meer keuzevrijheid in de technieken.

In het tweede blok “Ruimtelijke werken” gaan we figuren maken van papier-maché en gips. Van kippengaas, ijzerdraad of hout maken we de binnenkant van een beeld. Daaromheen breng je lagen papier-maché of gips aan. Omdat je laag voor laag opbouwt is het een verrassing wat het wordt.

Het laatste blok is “Schilderen”. In iedere les wordt geoefend met een bijzondere techniek en ander schildermateriaal. Acrylverf, laag over laag, nat in nat, monoprints, rollers, tekenen in verf. Onderwerpen worden aangedragen, maar je mag ook zelf iets verzinnen.

Wat zijn de lesvormen?

In deze les kunnen kinderen individueel werken aan dezelfde opdracht. Kinderen die al eerder de cursus hebben gevolgd krijgen opdrachten die aansluiten bij hun niveau. Ze bedenken zelf wat ze willen tekenen of schilderen.
Als kinderen eigen ideeën hebben kunnen ze ook vrij werken met de aanwezige technieken. Je verzint dan in de les wat je wilt maken, met de docent kan je overleggen hoe je dat het beste kunt maken.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen?

Alle materialen zijn aanwezig.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

De inschrijving gaat per 10 lessen. Als je alle drie de blokken deel wil nemen, dan schrijf je je drie keer in. Om zeker te zijn van een plekje is tijdig aanmelden gewenst.

Informatie over de tijden en startdata vind je bij de button inschrijven. Hier kan je een startdatum selecteren.

Facebook
Eigen website van docent