Vrije expressie

In deze cursus staat het creatieve proces centraal. Je weet waarmee je begint, maar niet waar het eindigt. Er zijn allerhande disciplines en materialen te kiezen: verf, klei, papier-maché, stop-motion, monoprints, collage technieken, werken met natuurlijk materiaal, ruimtelijk werken met bijzonder materiaal, fototransfer, fotograferen, animatie of filmen.

Vrije expressie met verschillende disciplines voor volwassenen

Deze cursus voor volwassenen is zowel voor beginners als gevorderden geschikt. Het gaat hier om het realiseren van je eigen ideeën en het ontwikkelen van je eigen creatief proces. Je kan zelf een keuze maken voor een techniek. De kunstdocent is je coach.

Wat leer je tijdens de cursus vrije expressie?

In deze cursus mag je experimenteren en ontdekkingen doen. Je mag ook met één techniek aan de slag. Heb je al eens een animatie gemaakt met collage technieken? Heb je een idee voor een kunstzinnige video? Hoe maak je een installatie of objecten? Hoe maak je dingen aan elkaar? Ben je idolaat van een kunstenaar en wil je daar zelf iets mee doen. En hoe maak je een fototransfer? Staat hier iets niet wat je zou willen uitproberen; in overleg met de docent gaan we een manier zoeken waarop we dat kunnen realiseren. Onderzoek vanuit je eigen creatieve belangstelling staat hier centraal.

Wat zijn de lesvormen?

De groep bestaat uit maximaal 8 cursisten, die allemaal hun eigen ding doen. Hoewel je natuurlijk ook mag samenwerken.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor de cursus vrije expressie?

Er zijn veel basismaterialen aanwezig, bijzondere materialen worden door de cursist aangeschaft.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina door eerst een keuze te maken uit de verschillende startdata en/of tijden.

De inschrijving gaat per 10 lessen. Als je alle drie de blokken deel wilt volgen, dan schrijf je je drie keer in. Dit kan een paar weken voorafgaand aan de startdatum van het blok. Om zeker te zijn van een plekje is tijdig aanmelden gewenst.

Informatie over de tijden en startdata vind je bij de button inschrijven. Selecteer hier een startdatum selecteren.

Facebook
Eigen website van docent