Abtswoude Bloeit

De VAK organiseert elke eerste maandagavond van de maand workshops voor bewoners van de buurt Voorhof. Ze kunnen aan de slag met beeldende kunst, fotografie, muziek of oosterse kunst. Ook organiseert De VAK tuinconcerten op een aantal zaterdagen in het jaar. Tijdens deze concerten zijn verschillende Delftse amateurorkesten te horen.

Abtswoude is een voormalig bejaardenhuis waarin die verschillende groepen uit de samenleving samenwonen. In 2018 zijn kamers verbouwd tot woningen voor 110 studenten. Daarnaast zijn er 30 studio’s gemaakt voor mensen van stichting Perspektief. Dit zijn voormalig dakloze mensen, ze wonen hier een jaar als voorbereiding om weer zelfstandig te kunnen wonen. In de aanleunwoningen wonen 45 ouderen.

Abtwoude Bloeit heeft als doel d.m.v. kunst en cultuur deze diverse bewoners wat dichter bij elkaar te brengen. Het is de bedoeling dat de woonkamer van het huis geleidelijk aan een cultuuranker wordt voor de buurt. De wijk Voorhof, waar het huis staat, is een zeer dichtbevolkte wijk met heel verschillende bewoners net als het gebouw Abtswoude. 

Partners van Abtswoude Bloeit zijn:
SHS Delft
Stichting Delfts Peil
Zorginstelling Pieter van Foreest
Stichting Perspektief
De VAK, centrum voor de kunsten.

Wil je meer informatie? Wil je zelf een workshop verzorgen in Abtswoude?

Stuur dan een mail naar: idahazenberg@kpnmail.nl (organisatie De VAK workshops en tuinconcerten)